5 Kasım 2015 Perşembe

Soğuk Günlere Hoşgeldin Çayı



İçimizi ısıtan, soğuk içeceklerle ancak ferahladığımız günleri uğurladık artık.İçimiz biraz burulmadı değil tabi. Ama olsun şimdi de güneşli günlerin özlemiyle içimizi ısıtacak harika çayları keşfetme zamanı.

Acaba hangi çayları tercih etmeliyim diyenlerdensiniz , size birçok önerimiz olacak aslına bakarsanız. Ama bu yazımızın kahramanı Tea&Pot karışım çaylarımızdan EYLÜL. Öyle ismine bakınca sadece sonbaharı anımsatmasın size. Sonbahardan başlayarak tüm kış boyunca mutlaka eşlik etmeli çay saatlerinizden birisine. Önce rengarenk görüntüsüyle sonra da harika lezzetiyle keyif vermeli size.

İçindekilerle başlayalım ilk önce; kırmızı çay olarak da bilinen Rooibos bitkisi, Seylan, Ebegümeci, Mate, Ekinezya yaprakları, Portakal kabukları….

Her biri birbirinden faydalı olduğu gibi birleşmelerinden doğan harika bir aroması da var Eylül çayının.
Rooibos bitkisi antioksidan oranı çok yüksek olan, yoğun potasyum ve kalsiyum içeren bunun yanında hiç kafein içermeyen bir Güney Afrika bitkisidir. Ebegümeci C vitamini, selenyum ve sodyum bakımından oldukça zengindir. Üst solunum yolları rahatsızlıklarında göğsü yumuşatır, öksürüğe iyi gelir ve ateş düşürücü özelliktedir. Güney Amerika’da yetişen bir bitki olan Mate bağışıklık sistemini güçlendirir, iltihap önleyici özelliği vardır. Ekinezya özellikle kış için mucizevi bir bitkidir.Soğuk algınlığına ve kuru öksürüğe çok iyi gelir. Antiseptik özelliği ile mikroplarla savaşmada çok etkilidir. Portakal kabuklarının bu karışımda hem güzel bir aroma katmak hem de C vitaminini arttırmak gibi şirin bir katkısı vardır.

Hepimiz özellikle soğuk aylar boyunca enerjimizin düştüğü, grip olduğumuz, bağışıklık sistemimizin biraz düştüğü günler yaşıyoruz. Çayların, bitkilerin bizlere sunduğu destek çok uzun yıllardan beri edindiğimiz bilgiler arasında aslında. Sadece hayatımızda biraz yer vermek gerekiyor hem damak tadımıza uygun ve keyifli, hem de bize destek olacak sağlıklı çaylara.

Tek ihtiyacımız olan biraz sıcak su ve bir fincan, bir de içerken keyif alacağınız bir çay çeşidi seçmek. Neden Eylül çayı olmasın? Hem hoş bir aromaya sahip hem de yukarıda kısaca bahsettiğimiz bitkilerin faydalarını içeriyor.

Online satış sitemiz www.teapot.com.tr sayfasından Eylül çayıyla tanışmak üzere sipariş verebilirsiniz.
Bir kere tanıştıktan sonra  çay keyfinizin ayrılmaz bir parçası olacağından emin olabilirsiniz.


Sağlıkla ve keyifle kalmanız dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder