25 Şubat 2018 Pazar

Yeni Çay Karışımları




Yeni bir ayı da karşılayacağımız yeni haftaya hoşgeldin diyoruz. Hepimiz için güzelliklerle dolu bir hafta olmasını diliyoruz.

Biz de yeni haftayı yeni çaylarla karşılayalım istedik ve bu yazımızı yeni çaylarımızdan bazılarına ayırdık. Meyveli rooibos bunlardan ilki. Bir diğer adı kırmızı çay olan rooibos tam bir sağlık ve keyif çayı. Kimyasal bileşiminde А, В1, В2, В5, В6, В12, С, D, Е, К ve РР vitaminleri; potasyum, kalsiyum, magnezyum, iyot, florin, bakır, manganez, demir, çinko, selenyum, fosfor ve sodyum bulunduran rooibos çayının faydaları üzerine çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Anitoksidan oranı yüksek olan rooibos çayını çocuklar da rahatlıkla tüketebiliyor. Hatta birçok ülkede kolik tedavisinde kullanılmaktadır. Rooibos içeriğinde doğal olarak bulunan antialerjik etken maddeler sahiptir. Bu maddeler aynı zamanda kramp çözücü ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile de bilinmektedir. Sade olarak da tercih edilen rooibosu farklı karışımlar şeklinde de tercih edebilirsiniz. Meyveli rooibos çayımızda, tropikal meyve kurularıyla rooibos harmanlanmıştır. Lezzetli aromasıyla sıcak ve soğuk olarak tüketilebilen bu karışımı kafein içermediği için akşamları da rahatlıkla içebilirsiniz.

Yine meyveli bir karışım olan şeftalili yeşil çay ile yumuşak bir yeşil çay keyfi yapabilirsiniz. Yeşil çayın faydalarını hepimiz artık çok iyi biliyoruz. Doğru ölçüde ve doğru şekilde demlendiği zaman lezzetli bir yeşil çay içmeniz çok kolay olacaktır. Ama yine de sade içemiyorum diyenlerdenseniz şeftali kuruları ile yumuşak bir aromaya sahip olan bu çayımız tam da size uygun olacaktır. Vitaminler ve minerallerce zengin bir meyve olan şeftalinin doğal olarak kurutulmuş ve dilimlenmiş parçalarını içeren bu karışımı da hem sıcak hem de soğuk olarak keyifle içebilirsiniz. 

Eğer siyah çaysız birgün geçiremem diyenlerdenseniz Lady Grey çayımızı mutlaka denemelisiniz. Yoğun bergamotlu earl grey çayını kimimiz çok severken kimimize de bergamot tek başına sert ve yoğun gelebiliyor. Sade siyah çay dışında da farklı alternatifler istiyoruz bazı zamanlarda. İşte tam bu noktada, içerdiği portakal ve limon kurularıyla birlikte turunçgil yönünden daha zengin bir aromaya sahip olan ve az miktarda da bergamot aroması içeren Lady Grey gününüze hem enerjik hem de keyifli başlamanıza yardımcı olacaktır.

Yukarıda kısaca değindiğimiz çaylarımızla birlikte diğer yeni karışımlarımızı da www.teapot.com.tr online satış sitemizden inceleyebilirsiniz.

Keyifli bir hafta geçirmeniz dileğiyle …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder