28 Mart 2020 Cumartesi

Zindelik Veren Yeşil Çay Karışımına Ne Dersiniz ? 🍵


 Yeni karışımımız Yeşil Çay ile Zindelik ile tanışıyoruz bu yazımızla.


İçindekiler: 

Yeşil Çay, ayçiçeği kuruları, kuru meyveler, mango özleri 

Demleme Bilgisi : 200 ml lik bir fincan için bir tatlı kaşığı 85 C de 
5-6 dk. demlenir. 

Dem Rengi : Koyu Sarı

Yeşil yüksek miktarda biyoaktif bileşen içerir. Bunlar arasında en önemlilerinden bir tanesi olan polifenoller, vücutta inflamasyonun azaltılmasına yardımcı olarak birçok hastalığa karşı koruyu etki sağlar. Polifenoller arasında yeşil çaya özgü olan ve bu güçlü olumlu etkilerin birçoğundan sorumlu olan bileşen ise kateşinlerdir. Kateşinler, hücre hasarının önlenmesi başta olmak üzere vücutta önemli koruyucu etkileri bulunan doğal antioksidanlardır. Aynı zamanda yeşil çay diğer birçok çay türüne oranla mineral içeriği de yüksek olan çeşittir.

Yeşil çay, kahve kadar olmasa da içeriğinde önemli bir miktarda kafein barındırır. Bu miktar kafeinin gerginlik ve çarpıntı gibi olumsuz etkilerini göstermeden sağlık açısından olumlu etkilerini sağlaması için ideal miktar olarak tanımlanabilir. Kafein, gün içerisinde daha canlı ve zinde hissetmenizi sağlarken aynı zamanda bilişsel fonksiyonların korunmasına da yardımcı olur. 

Kafeine ek olarak yeşil çayda L-teanin olarak adlandırılan bir aminoasit yer alır. Bu aminoasit , anksiyetenin önlenmesini destekler.Beyinde dopamin ve alfa dalgalarının üretimini de arttırarak bilişsel faaliyetleri güçlendirir.

Ayçiçeği kuruları : E vitamini ve selenyum içeriği ile yüksek antioksidan oranına sahiptir. Hücresel hasara karşı koruyucudur.Enerji ve zindelik verir.Kemik,kas ve beyin sağlığını destekler.

Kuru meyveler ile vitamin oranı yüksek bir karışımdır.

Afiyet olsun 💛




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder