18 Eylül 2018 Salı

ÇAY ve GÜZELLİK




Yeni bir haftaya başlarken bu yazımızda çaylarla cilt bakımı konusuna değinmek istedik.Birçok söyleşi ve yazımızda çayların haricen de çok sık kullanıldığına değinmiştik.Birçok güzellik merkezinde ve kozmetik ürününde çaylardan faydalanılmaktadır.Ülkemizde de son dönemlerde yaygınlaşmaya başladı aslında.
Yeşil çay cildimiz için yararlı birçok bileşene sahiptir.Cildimizin daha canlı ve taze görünmesinde faydalıdır.Kolay ve basit bir şekilde cildimiz için bir sağlıklı bir bakım yapabiliriz.
1. Matcha İle Yüz Maskesi
Yeşil çayın toz hali olarak kısaca özetleyebileceğimiz Matcha ,yeşil çayın hasat zamanından önce gölgede bırakılması ile elde ediliyor. Bu sayede daha fazla klorofil üretebiliyor. Yüksek klorofil seviyesi sayesinde parlak yeşil renge ve daha yüksek antioksidan özelliğine ,sahip oluyor.Doğal vitaminler ve minerallerce zengin olan matchayı çay olarak, latte veya smoothie olarak farklı tariflerle tüketebiliriz. Cildimiz için de aşağıdaki karışımı uygulayabiliriz.
¼ çay kaşığı matcha
1 yemek kaşığı aloe vera, (taze bitkiden veya farklı markaların jeli olarak ) 
İki malzemeyi karıştırıp,göz çevresi hariç temiz cildimize parmak uçlarımızla sürüyoruz.Maksimum 10 dakika sonra durulayıp, cildimize uygun bir nemlendirici ile bakımı tamamlıyoruz.

2. Yeşil Çay ve Yoğurt Maskesi
Yeşil çayın içerisindeki polifenoller serbest radikallere karşı cildimizi korur ve cildimizdeki yaşlanma belirtilerinin azaltılmasında etkilidir.Yoğurt ve yeşil çay birlikteliği aknelerin ve cilt lekelerin tedavisinde ve kırışıklıkların önlenmesinde yardımcıdır.
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı yeşil çay veya ¼  çaykaşığı matcha
¼ çay kaşığı toz zerdeçal
Tercihe bağlı olarak ½ yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Maksimum 10 dakika sonra durulayıp, cildimize uygun bir nemlendirici ile bakımı tamamlıyoruz.İki haftada bir yapabileceğimiz bu maske ile yaş alırken cildimize destek olabiliriz. 
3. Yeşil Çaylı Tonik
2 yemek kaşığı yeşil çay yaprağı
¼ bardak doğal elma sirkesi
Doğal esansiyel yağ ( cilt tipine uygun)
Yeşil çayımızı demleyelim.Elma sirkesi ve yağımızı da koyalım.Karışımı spreyli bir şişeye koyalım ve soğumasını bekledikten sonra yüzümüze püskürterek kullanalım.

Tabi bu 3 farklı karışım da öneri niteliğinde , ciddi cilt rahatsızlıkları veya uygulanan bir tedavi varsa her zaman için öncelikli olarak konusunda uzman birine danışmak önceliklidir.
Güzel bir hafta dileğiyle …


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder