24 Eylül 2018 Pazartesi

Çaylarla Nefesiniz Tazelensin ...




Nefesinizi çaylarla tazeleyin …
Yoğun iş temposunda öğle molası en güzel anlardan biridir.Bu molada harika bir yemeğe ve salataya hayır diyemediğimizi düşünelim.Tam bir enerji kaynağı bizim için, tek sorun yemekte biraz sarımsak ve salatada soğan olması :)) Olsun .. Yemek sonrası kurtarıcı bitki ve baharatlarla içebileceğimiz çaylar var neyse ki.Yemek yediğimiz yerde olması da şart değil . Ofiste sıcak su,çayımız ve fincan olması yeterli.
Tarçın nefesimizi tazeleyen bileşenlerin bolca bulunduğu bir baharattır.Diş sağlığını korur, doğal yollarla nefesi tazeler. Çeşitli çalışmalarda tarçının içindeki özlerin, ağız kokusuna, diş çürümesine, ağız enfeksiyonlarına neden olabilen bakterilere karşı koruyucu bir madde olduğu gösterilmiştir. Tavsiyelerimiz tarçının bolca bulunduğu chai masala, rooibos chai ve noel çaylarımız .
Antik Mısır döneminden itibaren nefes tazeleyici olarak kullanılan rezene B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller bakımından da zengindir.Nefes tazelemek ve sindirime yardımcı olabilmek adına tercihinize göre demlediğiniz çayınıza bir çay kaşığı rezene koyabilirsiniz.
Karanfil çok kuvvetli bir dezenfektan olup, gıdaların mide ve bağırsakta gaz yapmasını önler. Nişastalı ve diğer yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır. Ağızda bir süre tutularak kullanılır. Güzel kokusu ile de nefes kokusunu yok eder.Çaylarınıza 2-3 adet karanfil eklemeniz yeterlidir.Tavsiyelerimiz baharatlı beyaz çay,chai masala ve rooibos chai çaylarımız .
Sayısız faydası olan yeşil çay, dezenfektan ve aromatik yapısı ile ağızda oluşan kötü kokuyu yok etmeye yardımcıdır.Yeşil çayınıza biraz tarçın veya 2-3 karanfil ekleyerek bu etkiyi daha da arttırabilirsiniz.

Damak tadınıza uygun çaylarla hem sindirim sisteminizi rahatlatıp hem de yemek sonrası da taze bir nefese sahip olabilmek çok kolay .Her zaman dediğimiz gibi tek ihtiyacımız olan sıcak su,fincan ve çayımız.Bir de kendimize çok görmeyeceğimiz kısa ve keyifli bir çay molası ..
Mutlu haftalar…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder