2 Nisan 2018 Pazartesi

Merhaba Nisan



Hoşgeldin Nisan! Baharın kendisini tam anlamıyla hissedememiş olsak da , Nisan ayı demek bahar geldi demek aslında. Havalar bir serin bir ılık, bir yağmurlu bir güneşli yani tam da bizlerin ruh durumları gibi değişken.

Peki içinde bulunduğumuz durumlara göre hangi bitki çaylarından destek alabiliriz?

Lavanta çayı uykusuzluk problemi olanlar için mükemmel bir çözümdür. Kan devrini ve sinir sistemini yavaşlatarak sakin bir şekilde uyumaya teşvik eder. Sade olarak içebileceğimiz gibi beyaz çay, yeşil çay veya siyah çayımıza bir çay kaşığı koyabiliriz.

Papatya çayının stres ve endişeli durumlarla başa çıkmakta önemli etkileri olduğu birçok araştırmada yer almaktadır. Kan akışını hızlandırarak beynin stres hormonları üzerindeki yatıştırıcı etkisini artırır.

Vişne çayı, lavanta çayına benzer bir etki ile metabolizmayı yavaşlatarak dinlenmenize yardımcı olur.Vişneli siyah çayımız güzel bir alternatif olabilir.

Nane çayı duygusal yönden yorgun bir dönem geçiriyorsanız bunu atlatmanıza yardımcı olur.Stres azaltıp sakinleştirmede etkilidir.

Limonotu çayı ile doğal yollarla depresif halinizden uzaklaşmanın keyfini sürebilirsiniz. İçeriğindeki bileşenler sayesinde rahatlatıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptir.

Çayınıza koyacağınız birkaç parça zencefilden enerjinizini yükseltmek için destek alabilirsiniz. Sinir hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olurken, sinirsel hastalıklardan koruyucu özelliği vardır.

Masala çayı serotonin salgısı sayesinde stresli saatler için güzel bir alternatiftir. Masala, baharatlardan oluşan karışımlara verilen isimdir. Bu baharatlar tarçın, zencefil, karanfil, yıldız anason ve kırmızı karabiberdir ve istenilen çay çeşidine ekleyip kendi masala karışımınızı yapabilirsiniz. Chai Masala ve Rooibos Chaiçaylarımızı inceleyebilirsiniz.

Turunç ağırlıklı çayların da rahatlatıcı etkisi vardır. Hem kokusu hem tadıyla portakal, bergamot veya limon kuruları ile çok lezzetli karışımlar yapabilirsiniz.

Yeşil çay, meditasyon sırasında beyne ulaşan dalgalara benzer alfa beyin dalgaları yayarak, hızlı bir rahatlama sağlar.

Tabiki daha birçok bitki var destek alabileceğimiz. Bilinçli bir şekilde tüketmek ve riskli durumlarda bir doktora danışarak tüketmek her zaman en önemli unsurdur.
🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder