17 Temmuz 2017 Pazartesi

ÇAYLARLA DETOKS



Detoks çaylarıyla toksinlerinizden arının …

Detoks son zamanlarda hepimizin adını sıkça duyduğumuz bir kelime. Vücudumuza çeşitli yollarla giren ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden kurtulmak için çok farklı detoks programları duyuyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz.

Tabi ki burdaki en önemli nokta sağlığımızdan olmamak adına bilinçli bir program uygulamak olmalıdır.

Çay bitkisi, detoks programlarında sıkça kullanılan bir içecektir.

İçerdiği E vitamini sayesinde harika bir antioksidan kaynağıdır. Diğer bitkilerden en önemli farklı EGCG (Epigallokateşin Gallat) adındaki antioksidan maddesini yoğun bir şekilde içermesidir.Bu madde diğer antioksidanlardan daha etkili şekilde hücrenin yapısını bozan serbest radikallere saldırarak kanserli hücre gelişimini önlemede etkili olmasıdır.Ayrıca yeşil çaydaki fenol, çaya hızlandırıcı vücut sıcaklığını arttırıcı etki katmaktadır. Böylece kilo vermek isteyenler için özellikle bel çevresindeki inatçı yağlara karşı etkili bir savaşçı haline gelmektedir.

Detoks etkisi olan en etkili çay çeşitleri yeşil çay (sade veya farklı karışımlar halinde)  ve oolong çay çeşitlerini sayabiliriz.Özelliklerini bilinçli bir şekilde bildikten sonra kendi karışımlarımızı da hazırlayabiliriz.

Peki neden detoks özellikli çaylar tüketmeliyiz ?

  • Ne kadar dikkat etsek de vücudumuzda biriken toksinlerin atılmasında etkilidir.
  • Vücudumuzu arındırmak ,ruhsal açıdan da bizi rahatlatır ve dinginleştirir.
  • Metabolizmamızı düzenler, kan basıncını düşürmekte ve sindirime yardımcı olur.
  • Hücrelerin yenilenmesini destekler , cildimize canlılık katar.

Detoks çaylarımıza limon , çubuk tarçın , zencefil ekleyerek çayımıza hem farklı aromalar katabilir, hem de etkisini olumlu yönde arttırabiliriz.

Tabi ki sağlığımız herşeyden değerlidir.O nedenle detoks çaylarını içerken bilinçli ve dikkatli olmalıyız.Günde en fazla 3 fincan içmeli ve bir haftadan sonra ara vermeliyiz.Ayrıca genel olarak beslenmemize dikkat ederek ve düzenli spor yaparak detoks çaylarını tüketmek , içtiğimiz çayların etkisini de arttıracaktır.

TEA&POT olarak detoks özellikli çaylardan sizlere tavsiyelerimiz şöyle ;

  • İsmiyle de tam olarak özelliğini yansıtan Detoks çayı, yeşil çay, yasemin tomurcukları, ebegümeci çiçeği, portakal dilimleri ve seylan çayı içerir. Çok hafif karamelimsi bir tada sahiptir. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.İçerdiği ebegümeci ve yasemin sayesinde baş ağrılarına iyi gelmektedir.

  • Oolong çayı , çok etkili bir ödem atıcıdır.Dinlendiricidir, kandaki stres hormon seviyelerini düsürür. Ayrıca sindirim uyarıcıdır, vücuttaki yağları eritir. Vücut metabolizmasını güçlendirir. Kan şekerini düzenler.
  • Yasemin İncileri , antioksidan oranı yüksek olup metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahiptir. yasemin içermesi sayesinde de baş ağrılarına ve strese iyi gelmektedir.


Diğer detoks etkili çay çeşitlerimizi www.teapot.com.tr online satış sitemizden detaylı olarak inceleyebilir, aklınıza takılan konularda bizimle irtibata geçebilirsiniz.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder