11 Mart 2018 Pazar

DETOKS





Son zamanlarda adını en çok duyduğumuz kelimelerden biri de detoks. Artık bahar da başladı,havalar ısınıyor. Yani bu demek oluyor ki detoks ve zayıflama kelimelerini daha da çok duymaya başlayacağız. Detoks kısaca vücudumuzu zararlı maddelerden, toksinlerden arındırmak, metabolizmamızı temizlemektir. Bu arınmanın olmaması metabolizmanın doğallığını bozmakta ve olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Başta sindirim sistemimiz olmak üzere tüm bedenimiz etkilenmektedir.

Bu etkileri en aza indirmek ve hem bedenimize hem de ruhumuza destek olabilmek adına çok farklı detoks programlarına ulaşmak çok mümkün. Yeter ki bilinçsizce uygulamalar yapmayalım, fayda ararken daha da zarar vermeyelim bünyemize. Çok dikkatli olalım ve mümkünse uzmanlara danışalım. Peki çaylardan nasıl faydalanabiliriz detoks uygularken? Tabi ki sağlığımız herşeyden değerlidir. O nedenle detoks çaylarını içerken bilinçli ve dikkatli olmalıyız. Günde en fazla 3 fincan içmeli ve genel olarak beslenmemize dikkat ederek ve düzenli spor yaparak detoks çaylarını tüketmek, içtiğimiz çayların etkisini de arttıracaktır. Araştırma sonuçlarına göre bilinçli bir detoks programı ile kendimiz için çok sağlıklı bir adım atmış oluyoruz. Canlılık, enerji ve dinginlik kazanıyoruz. Hücre yenilenmesi desteklenirken, özellikle cildimiz canlılığını koruyor. Metabolizma hızımız artarken, kan şekeri dengeleniyor ve kötü kolestrol düşüyor.


TEA&POT olarak detoks özellikli çaylardan sizlere tavsiyelerimiz şöyle ;

İsmiyle de tam olarak özelliğini yansıtan Detoks çayı, yeşil çay, yasemin tomurcukları, ebegümeci çiçeği, portakal dilimleri ve seylan çayı içerir. Çok hafif karamelimsi bir tada sahiptir. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. İçerdiği ebegümeci ve yasemin sayesinde baş ağrılarına iyi gelmektedir.

Oolong çayı, çok etkili bir ödem atıcıdır. Dinlendiricidir, kandaki stres hormon seviyelerini düsürür. Ayrıca sindirim uyarıcıdır, vücuttaki yağları eritir. Vücut metabolizmasını güçlendirir. Kan şekerini düzenler.

Yasemin İncileri, antioksidan oranı yüksek olup metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahiptir. Yasemin içermesi sayesinde de baş ağrılarına ve strese iyi gelmektedir.

Sade beyaz çay veya yeşil çaya taze meyveler, taze zencefil veya karanfil ekleyerek hazırlayacağınız karışımlarla da kendi damak tadınıza uygun detoks etkili çaylar hazırlayabilirsiniz.


Diğer detoks etkili çay çeşitlerimizi www.teapot.com.tr online satış sitemizden detaylı olarak inceleyebilir, aklınıza takılan konuları bizimle paylaşabilirsiniz.


1 yorum:

  1. Hızlı zayıflamanıza yardımcı olurken sağlıklı bir vücut için gerekli olan ödem attırıcı günün kürü Gizemli Detoks Çayı tarifimiz için sitemize bekleriz http://www.hizlizayiflamavediyet.com/gizemli-detoks-odem-cayi-tarifi/ <3 :)

    YanıtlaSil