5 Ağustos 2018 Pazar

Soğuk çay Tariflerine Devam




Yaz mevsiminin en sıcak günlerini yaşayacağımız Ağustos ayı da geldi sonunda. Her ne kadar yaz mevsimiz tatil, güneş, deniz demek olsa da böylesi sıcak günler çoğumuz için bunaltıcı olabiliyor. Bu yazımızda ferahlatan soğuk çay tariflerine devam ediyoruz.

Bilimsel çalışmaların da gösterdiği üzere beyaz ve yeşil çayın metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybını desteklemek, diyabet, kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerinden koruyucu rol oynamak gibi özellikleri mevcut. Çubuk tarçını da ilave ederek hem sağlıklı hem serinleten bir çay hazırlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı çayınızı ve bir çubuk tarçını 150 ml sıcak su ile beş dakika demleyin. Daha sonra buz dolu bir bardağa çayınızı süzerek koyun.

Yeşil çayınızı büyük bir fincan ölçüsünde demledikten sonra bir sürahiye alıp üzerine 2 adet limonun suyunu, dilimlediğiniz taze zencefili ekleyin ve çayı soğutmak için buzdolabına alın. Çay soğuduktan sonra isteğe göre balı ve taze nane yapraklarını ekleyerek karıştırın.

Yazın en sevilen meyvelerinden şeftali sindirimi kolaylaştırır, A ve C vitaminlerince de zengindir. Şeftaliyi çaylarınızda püre haline getirerek kullanabileceğiniz gibi, kabuklarıyla doğrayarak 1.5 litre su ve 1 fincan yeşil ve beyaz çayın içinde bir gece bekletebilir, sonrasında süzerek içebilirsiniz.

Lavantayı da rahatlatma özelliği ile soğuk çaylarınızı aromalandırmak için kullanabilirsiniz. Soğuk çay hazırlayacağımız zaman sıcak su ile demlenen çayımızın içine 1 tatlı kaşığı lavanta ekleyip, daha sonra buzla soğutarak hoş aromalı serinleten bir çay elde edebiliriz.

Çaylarınızı tatlandırmak için önerilerimiz ;
1 su bardağı su ile 1 su bardağı şekeri şeker eriyene kadar kaynatın. Soğuduktan sonra kullanılmaya hazırdır. Basit şurubu bir kavanozda buzdolabında bir hafta saklayabilirsiniz.

Eğer basit şurup yerine bal kullanacaksanız; hazırladığınız karışım ılındıktan sonra dilediğiniz tada gelene kadar bal ekleyin ve iyice karıştırın.

Sıcak olarak içmekten keyif aldığımız her türlü çay çeşidini soğuk olarak da tüketebiliriz. Mevsime uygun olarak birçok farklı meyve ile tatlandırarak hem doğal hem sağlıklı çok farklı soğuk içecekler hazırlayabilir, çok şık sunumlarla ikram edebiliriz.

Mutlu haftalar …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder