2 Eylül 2018 Pazar

Hoşgeldin Eylül





Sıcak günler, tatil planları, yaz anıları derken bir baktık ki Eylül ayı geldi bile. İster kısa ister uzun bir tatil olsun sonrasında normal düzene dönmek çok da kolay olamayabiliyor. Biraz detoks, daha fazla motivasyon ve çokça enerji için çayların sihirli dünyası bizleri bekliyor.

TEA&POT olarak sizlere tavsiyelerimiz şöyle ;

İsmiyle de tam olarak özelliğini yansıtan Detoks çayı, yeşil çay, yasemin tomurcukları, ebegümeci çiçeği, portakal dilimleri ve seylan çayı içerir. Çok hafif karamelimsi bir tada sahiptir. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. İçerdiği ebegümeci ve yasemin sayesinde baş ağrılarına iyi gelmektedir.

Oolong çayı, çok etkili bir ödem atıcıdır. Dinlendiricidir, kandaki stres hormon seviyelerini düsürür. Ayrıca sindirim uyarıcıdır, vücuttaki yağları eritir. Vücut metabolizmasını güçlendirir. Kan şekerini düzenler.

Yasemin İncileri , antioksidan oranı yüksek olup metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahiptir. yasemin içermesi sayesinde de baş ağrılarına ve strese iyi gelmektedir.

Sade beyaz çay veya yeşil çaya taze meyveler, taze zencefil veya karanfil ekleyerek hazırlayacağınız karışımlarla da kendi damak tadınıza uygun detoks etkili çaylar hazırlayabilirsiniz.

Çayınıza koyacağınız birkaç parça zencefilden enerjinizini yükseltmek için destek   alabilirsiniz. Sinir hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olurken, sinirsel hastalıklardan koruyucu özelliği vardır.

Masala çayı serotonin salgısı sayesinde stresli saatler için güzel bir alternatiftir. Masala, baharatlardan oluşan karışımlara verilen isimdir. Bu baharatlar tarçın, zencefil, karanfil, yıldız anason ve hırmızı karabiberdir ve istenilen çay çeşidine ekleyip kendi masala karışımınızı yapabilirsiniz. Chai masala ve rooibos chai çaylarımızı inceleyebilirsiniz.

Seçeneklerden biri bağışıklık sistemimizi güçlendiren karışımlarımızdan olan Eylül çayı. Bir Güney Afrika bitkisi olan Rooibos, Paraguay çayı olarak bilinen Mate, Seylan çayı, Ekinezya yaprakları, Portakal kabukları ve Meyve parçacıkları ile harmanlanan Eylül çayı hem dinçlik veren hem antioksidan kaynağı, içimi çok lezzetli bir çay çeşididir. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan rooibos çayında kafein yoktur ve tanen oranı oldukça düşüktür. Bileşenleriyle vücudun iç savunma sistemlerini hastalığa karşı arttırır. Rooibos içeriğinde yer alan C Vitamini , karotinoid, flavonoid ve farklı etken maddeler sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirmekte ve böylece vücudu çeşitli hastalıklardan korumaktadır.



Enerjik bir hafta dileğiyle

☕️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder