10 Eylül 2018 Pazartesi

Tatlı krizlerinde başvurabileceğiniz acil durum çayları



Hepimiz zaman zaman tatlı krizlerine giriyoruz. Birçok farklı sebebi olsa da sonuç aynı oluyor, bir bakmışız kendimize tatlı ziyafeti vermişiz. Tabii ki tatlı hayatımızda olmazsa olmaz, ama biraz dikkatli olmamız gerektiğini de biliyoruz.

Peki tatlı ihtiyacımızı hangi çaylarla biraz olsun bastırabiliriz? Bu yazımızda sizlere bazı tavsiyelerimiz olacak. 

Dondurma, sütlü tatlılar, karamelli seçenekler hepsi ne kadar da cazip. Ama asıl önemli nokta bu cazibenin etkisinde kaybolmamak değil mi? İşte bunun için vanilyalı veya çikolatalı çaylardan tercih edebiliriz. Vanilla sky, rooibos çayı ve vanilya özlerinin muhteşem uyumu ile güzel bir seçenektir. Kafein içermediği için akşamları da rahatlıkla içilebilir. Ya da vanilyalı siyah çay veya vişneli kakaolu çayımız ile de gün içinde zindelik kazanıp tatlı krizlerinizi bastırabilirsiniz. Yoğun bir tatlı ihtiyacı içindeyseniz kakaolu, hindistan cevizli siyah çayımızı denemelisiniz.

Tropikal kuru meyvelerin olduğu çay karışımları da tatlı ihtiyacınızı karşılamakta yardımcıdır. Çay partisi, tropikal yeşil çay, tropikal rooibos, meyveli beyaz çay hem vitamin ihtiyacınızı karşılar hem de tatlı ihtiyacınızın bastırılmasında yardımcı olur.

Çay tercihlerimiz ne olursa olsun içine atacağımız bazı yardımcı bitki veya baharatlarla çayımızın tatlı oranını arttırmamız mümkün. Stevia bitkisi, tarçın, karanfil, kakule, kuşburnu limon dilimi bu seçeneklerden bazıları. Yasemin çiçekleri de şeker isteğinin yanında regl sancılarına karşı ve şeker açlığına bağlı abur cubur yeme istediğini ortadan kaldırmakta etkilidir. Beyaz, yeşil ve siyah çayımıza ekleyerek farklı çay karışımları yapabiliriz.

Hiç tatlı yememek gibi bir durumu düşünmek bile istemeyiz çoğumuz. O nedenle tüm çabamıza rağmen tatlı krizine karşı koyamadıysak sonrasında içilecek beyaz çay veya oolong çayı ile metabolizmamızı hızlandırmış ve sindirim sistemimizi de rahatlatmış oluruz.

Güzel bir hafta dileğiyle 
❤︎

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder