29 Mart 2020 Pazar

Rooibos ile Rahatlama Zamanı 🧘🏻‍♀️


Son günlerde her birimiz ne kadar da geriliyoruz değil mi ? Kendimizi rahatlatma ve güvende hissetme yolları arıyoruz.Yaşadıklarımız hem şok edici hem de gerçekten çok karmaşık.Tabi ki geçecek.Tarihe göz atmak yeterli.İnsanoğlu neler yaşamış ve geçmiş.En önemlisi hem beden hem ruh sağlığımızı güçlü tutarak bu dönemi atlatabilmek.

Meditasyon, yoga, spor, kitaplar, müzikler hepsi birer yardımcı bize.Bir başka yardımcımız da bitkiler. Biz de bu bitkilerden rahatlamaya ve sağlığa en uygun olanlardan biri ile yeni bir karışım yaptık.Daha sizlerle bu çayımızı paylaşamadan bir anda kendimizi bu günlerde bulduk.Demek ki her olay gibi bu karışımın da bir yeri ve zamanı varmış sizlerle tanışmak için.

x

Yeni karışımımızın adı Rooibos Relax .

İçindekiler : Rooibos, portakal çiçeği kuruları, yasemin çiçek kuruları, vanilya özleri 

Demleme Önerisi : 200 ml sıcak suya 1 tatlı kaşığı konur, 5 dk. sonra süzülür.

Hem sıcak hem soğuk olarak hazırlanabilir.

Dem Rengi : Kiremit Rengi

Portakal Çiçeği Kuruları : İçerdiği bileşenlerle kaygı ve endişe giderici, gevşetici ve rahatlatıcı etkiye sahiptir.
Bu özelliği ile migren ve mide ağrılarında rahatlamayı destekler.Uykuya geçişi kolaylaştırır.

Rooibos , Afrika kökenli bir bitki olan "kızıl çalı" bitkisinden (Aspalathus linearis) elde edilmektedir. Çalı şeklinde bir bitki olan rooibos işleme sırasında fermantasyon işleminden geçirilir ve böylece kırmızı-kahverengi arasında bir renk verir , tatlı ve hoş kokuludur.
Kimyasal bileşiminde А, В1, В2, В5, В6, В12, С, D, Е, К ve РР vitaminleri; potasyum, kalsiyum, magnezyum, iyot, florin, bakır, manganez, demir, çinko, selenyum, fosfor ve sodyum içerir.
*2009 yılında Foof and Chemical Toxicology'de yayımlanan bir araştırmada rooibos çayının kanserli tümörlerin boyutunun küçültülmesinde etkili olduğu belirtilmiştir.
*Eylül 2010'da Journal of Ethnopharmacology'de yayımlanan araştırmada çayın düzenli kullanılmasının kansere, yaşlanmanın etkilerine ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahip olduğu belirtilmiştir. 
*Ohio Üniversite tarafından yapılan araştırmada rooibosta bulunan nothofagin'in sinir ve beyin fonksiyonu üzerinde koruyucu bir etkisi olduğu belirtilmiştir.
*Pediatrics International'de yayımlanan araştırmaya göre rooibos çayının düzenli kullanılması çocuklarda herhangi bir yan etkiye neden olmuyor. Hatta bitkinin ana vatanı Güney Afrika'da rooibos geleneksel olarak bebeklerde kolik tedavisinde kullanılmaktadır.Emziren anneler için de süt arttırmayı destekler.
Rooibos antioksidan bakımından oldukça zengindir.İki güçlü antioksidan olarak aspalathin and nothofagin içerir.Ve bu sayede stres seviyesini düşürmekte etkilidirAkşam saatlerinde içilen Rooibos uykuya geçişi olumlu yönde destekler.Magnezyum ve kalsiyum yönünden zengin olan Rooibos bu sayede melatonin hormonunun arttırılmasında yardımcıdır.Bu iki mineral rahatlama, stres seviyesini azaltmakta da etikilidir.

Yasemin çiçekleri vanilya özleri ile birleşince karışıma yumuşak bir aroma katar.Ayrıca sinirleri ve kasları gevşetici , endişe giderici ve rahatlatıcı özelliklere sahip bir bitkidir.

Huzurlu günlere bir an önce kavuşabilmek dileğiyle 🙏🏻💫 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder