3 Temmuz 2017 Pazartesi

Çay kitleri oluşturmanız için pratik öneriler …


Bir fincan çay keyifli bir moladır günün koşturmacasında. Seçtiğiniz çeşitlere göre sakinleştirir, dinlendirir, sağlık ve zindelik verir. İster tatilde ister işyerinde veya iş için seyahat halindeyken de bu keyfi sürdürmek istemez misiniz ? Çok da zor değil aslında.

Ofiste sadece size sunulan çayları değil keyif aldığınız çayları içmek için ihtiyacınız olan sadece çay filtresi ve çayınız. Ufak bir kutu ya da kavanoza çayınızı koyduktan sonra çay filtresi ile çok da kolay demleyebilirsiniz çayınızı. Yanınızda taşıyabilir ya da masanızın çekmecesinde saklayabilirsiniz. İş seyahatlerinizde de rahatlıkla yanınızda götürebilirsiniz.

Ya da yılın en keyifli anı olan tatil zamanı geldi çattı. Valizinizde ufak bir yer ayırabilirsiniz vazgeçemediğiniz bir çayınız varsa. Neler neler götürmüyoruz ki yanımızda.

Peki nasıl bir kit hazırlamalıyız? 150 ml lik bir fincan için 2,5 gr yani 1,5 çay kaşığı kadar çay yeterlidir. Bir kullanımlık çay filtrelerine çayınızı koyduktan sonra 5 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Yanınızda 50 gr lık bir çay almanız demek 25 fincanlık bir çay keyfi demektir. Tabi daha az gramajlarda farklı çeşitlerde de çay almayı tercih edebilirsiniz.

İş yerinizde zindelik ve dinçlik vermesi için kafein oranı yüksek olan siyah çay çeşitlerini ya da stresli bir işiniz varsa yaseminli yeşil çay gibi rahatlatıcı ve sakinleştirici çay çeşitlerinden tercih edebilirsiniz.

Tatildeyseniz vitamin oranı yüksek ve ferahlatıcı karşımları ister sıcak ister soğuk hazırlayarak içebilirsiniz.

Çay bitkisi orjinalinde antioksidan oranı ve hücre yenileyici özelliği yüksek, metabolizma düzenleyici, vitaminlerce zengin, yatıştırıcı ve dinçleştirici niteliklere sahiptir. Gördüğü işlemlere göre farklı çeşitlere ve aromalara sahip olan çeşitlerden tüm damak zevklerine uygun bir çay çeşidi mutlaka size hitap edecektir.

Eğer gerçek bir çay tutkunu iseniz şartlar ve koşullar ne olursa olsun çay keyfi yapmanız gerçekten çok kolay.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder