15 Temmuz 2018 Pazar

Arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde değişik soğuk çaylar hazırlayın :)




Yaz sıcakları iyice kendini hissettirmeye başladı. Arkadaşlarla ve ailelerle yapılan tatil programları da sıklaştı. Bu yazımızda sevdiklerinizle toplandığınız güzel bir günde servis edebileceğiniz lezzetli farklı soğuk çay tariflerini paylaşmak istedik sizlerle.

Hibisküslü Soğuk Çay 

Bir litre soğuk çay için 4 tatlı kaşığı hibisküs, yarım limon suyu, nane yaprakları, 4-5 çilek , bal veya agave şurubu 

Hazırlanışı;

Hibisküs çayını 5-6 dk. 500 ml sıcak suda demleyin. Çay posasını süzgü veya filtre yardımıyla çıkarın. Demli çayı sürahinin yarısına kadar koyduğunuz buz ile hızla soğutun. İçine yarım limon, çilekler ve nane yapraklarını koyup dilerseniz tatlandırıp servis edebilirsiniz.

Soğuk Matcha

Bir büyük bardak soğuk çay için, 1 çay kaşığı matcha çayı, 1 tatlı kaşığı bal, 1 su bardağı süt, bol buz

Hazırlanışı; 

Blenderın içine matcha çayını, balı ve sütü ekleyin. İyice pürüzsüz olana kadar karıştırın. Üzerine bolca buz ekleyip tekrar karışıtırın. Servis için üzerine süt köpürterek bardağa koyabilirsiniz.

Baharatlı soğuk çay

5 su bardağı su, 4 tatlı kaşığı siyah çay, 2 adet yıldız anason, 3-4 adet karanfil, istenildiği kadar tarçın ve zencefil, agave şurubu veya bal, bol buz, yarım su bardağı süt.

Hazırlanışı; 

Suyu kaynatın, kaynayan suyun içine çayla birlikte baharatları atın. 10 dakika boyunca demlenmeye bırakın. Daha sonra süzün ve soğuyan çayın içine bol buz ekleyin ve servis edin. Serviste limon dilimleri ve nane kullanabilirsiniz.

Hibisküs Earl Grey Soğuk Çay

Malzemeler: 5 su bardağı su, 4 tatlı kaşığı Earl Grey çayı, 2 tatlı kaşığı kurutulmuş hibisküs

Hazırlanışı: Suyu kaynatın ve içine çayları koyun. Yaklaşık 10 dakika boyunca demlenmeye bırakın. Daha sonra süzün ve soğuyan çayın içine bol buz ekleyin ve servis edin. Serviste limon dilimleri ve nane kullanabilirsiniz.

 Hem keyifli hem huzurlu güzel bir hafta olması dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder