28 Ocak 2018 Pazar

DİNÇLİK



Dinçlik tanımı kısaca gücü ve sağlığı yerinde olma durumudur. Tanımı bu kadar kısa olsa da hepimiz için değeri oldukça büyük bir kavramdır. Dinçlik, yoğun hayat tempomuzda sağlıklı bir şekilde koşturabilmek için destek ve güç demek çünkü hepimiz için.

Dinçliğimize katkıda bulunacak çay çeşitlerinden en etkilileri beyaz çay ve yeşil çay çeşitleridir. En etkili yanları sahip oldukları antioksidan oranlarının çok yüksek olmasıdır. Bu iki gruba ait çay çeşitleri antioksidan yapısıyla birçok hastalık oluşumuna sebep olan serbest radikalleri azaltarak hastalıklarla başa çıkmada etkili rol oynuyor. Bu konuda detaylı bilgilere daha önceki yazılarımızda değinmiştik. Peki dinçliğe olumlu etkisi olan ayrıca hangi bitkileri sıcak olarak içebiliriz?

Düzenli olarak ekinezya çayı içmek; E, B, A vitaminlerinin yanı sıra sodyum, potasyum, demir, magnezyum ve kalsiyum gibi önemli mineralleri vücuda kazandırarak dinçlik sağlar. Ekinezya çayı, zencefil, limon ya da balla tatlandırılarak içilebilir ya da içine tarçın, zencefil, karanfil, kakule gibi baharatlar konarak farklı aromalar elde edilebilir.

Bağışıklık sistemimizi destekleyen ve soğuk algınlığı tedavisinde yardımcı olan hibisküs sindirim sistemimizi de rahatlatır. Elma, tarçın ve hibisküs karışımı ile vitamin oranı yüksek lezzetli bir karışım hazırlayabilirsiniz. Vücut direncini arttıran ve mideyi rahatlatan ıhlamur çiçeklerini de bu karışıma ekleyebilir ya da tek başına içebilirsiniz.

Mide ve bağırsak sistemini rahatlatan, güçlendiren ve desteklemede yardımcı ebegümeci yaprakları ve lavanta çiçeklerini de hem güzel renkleriyle hem de faydalı yönleriyle tercih edebilirsiniz. Son dönemlerde sıkça duyduğumuz gibi bağırsaklarımız ve sindirim sistemimizin sağlıklı olması hem fiziksel hem ruhsal sağlığımızın iyiliği açısından çok önemli bir role sahip.

Kuşburnu, C, B1, B12 gibi yoğun vitamin içeriğiyle vücuda dinçlik sağlamakta, bağışıklığı desteklemekte ve yüksek antioksidan yapısıyla enfeksiyonlara karşı bedeni korumakta ve enerji vermekte etkilidir.

Damak tadımıza göre kendimize farklı bitkilerden seçerek keyifli ve faydalı karışımlar hazırlayabiliriz. Dikkat etmemiz gereken en önemli nokta bitkiler hakkında bilgi edinmek ve bilinçli bir şekilde hazırlamak ve tüketmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder