10 Haziran 2018 Pazar

Ev Yapımı Lezzetli Soğuk Çay Tarifleri






Havaların iyice ısınması, okulların kapanması ve yaklaşan Ramazan Bayramı  ile Haziran ayı hepimiz için biraz daha hareketli başlayan bir ay oldu bile. Hareketli olduğu kadar huzurlu ve bereketli bir ay olmasını diliyoruz öncelikle.

Bu yazımızda sıcak havalarda bizleri serinletecek farklı tarifleri vermeye devam etmek istedik. Hem kendimiz hem misafirlerimiz için hoş ve doğal lezzetler sunarak farklılık yaratabiliriz.

Yaza çok yakışan nane-limon ikilisini yeşil çayla birleştirerek ferahlatıcı bir soğuk çay elde edebiliriz. Cam bir sürahide limon dilimleri ve nane yaprakları ile süslenmiş bir şekilde göze de hitap eden bir sunum olacaktır. 3 bardak sıcak suda 3 tatlı kaşığı yeşil çayımızı, limon ve nanelerle birlikte 5 dakika demleyelim. Daha sonra süzüp içine 5-6 adet buz koyarak buzdolabında 15 dakika soğuması için bekletelim.

Aynı tarifi siyah çayı hindistan cevizi suyunda demleyerek de hazırlayabiliriz. Siyah çay aroma olarak hindistan cevizi ile çok lezzetli bir ikili oluyor. Yabanmersini, yeşil çay ve nane yapraklarını da birlikte demledikten sonra soğutup içine yabanmersini ve nane yapraklarını koyarak keyifli ve sağlıklı bir soğuk çay elde edebiliriz.

Bitki çaylarından da çok lezzetli soğuk içecekler hazırlayabiliriz. Papatya çayımızı sıcak su ile demledikten sonra, buzla soğutup, içine çilek, elma veya limon dilimleri koyup buzdolabında gün boyu muhafaza edebiliriz. Ya da soğuk demleme yöntemiyle kullanacağımız meyve dilimlerini ve papatya çayımızı oda sıcaklığındaki bir sürahi su ile 6-8 saat arası buzdolabında soğutup, sonrasında içinden sadece papatya çayımızı alarak keyifle içebiliriz. 

Çayı içinden almak için en pratik yol, hangi bitkiyi kullanacaksak çay filtrelerinin içine koyarak demlemektir. Sonrasında tek yapmamız gereken filtreyi içinden almak olacaktır. Melisa çayımızı da limon ve nane ile soğuk olarak tüketebiliriz. Hibisküsü de hem çok hoş kırmızımsı bir renk vermesi için hem de vitamin oranını arttırması ile soğuk çayımızı hazırlarken damak tadımıza göre belirli oranlarda kullanabiliriz. Çok mayhoş bir aroma tercih etmeyenlerdenseniz hibisküsü az miktarda kullanmak daha iyi olacaktır.

Aslında sıcak olarak içmekten keyif aldığımız her türlü çayı çeşidini soğuk olarak da tüketebiliriz. Mevsime uygun olarak birçok farklı meyve ile tatlandırarak hem doğal hem sağlıklı çok farklı soğuk içecekler hazırlayabilir, çok şık sunumlarla ikram edebiliriz.

Özellikle misafirlerimiz için de çok hoş bir sunum olacaktır. Bayram sofralarında biraz fazla yemek yenebildiğini düşünerek seçeceğimiz mide ve sindirim sistemini rahatlatan çaylar da hepimiz için kurtarıcı olacaktır.

Sevdiklerinizle birlikte huzur ve mutlulukla geçireceğiniz bir hafta olmasını dileğiyle şimdiden hepimize iyi bayramlar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder