4 Haziran 2018 Pazartesi

Tatilde Çay



Haziran ayıyla birlikte tatil hazırlıkları iyice hızlanmaya başlıyor. Tüm yıl boyunca koşturmacalı hayatlarımızda adeta bir şarj olma dönemi oluyor tatil hepimiz için.

Tatil eğlence demek, dinlenmek demek ama bazen de biraz beslenme ve uyku dengemizin de değiştiği bir dönem olabiliyor. Tatil demek çaylara ara vermek değil ama kesinlikle. Yanınıza alacağınız 2-3 çeşit çay ve kağıt filtre veya süzgü ile çay keyfinize tatilde de devam edebilirsiniz. Peki hangi çayları tercih edelim?

Gün içinde o lezzetli yemeklerin oranını biraz fazla kaçırdıysak hem midemizi rahatlatacak hem de bize dinçlik verecek karışımları tercih etmeliyiz. Oolong çayı güçlü antioksidan etkisiyle vücuttan zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca kalsiyum, potasyum, magnezyum ve fosfor yönünden zengindir. Metabolizma hızını yükselten Oolong çayı yakılan kalori miktarını arttırarak kilo vermenize yardımcı olabilir. Etkili bir ödem atıcı olarak sindirim sisteminizi rahatlatır. Oolong çayımızı sıcak havalarda soğuk olarak da lezzetli bir şekilde içebiliriz. Sade olarak veya Milk Oolong çeşidi tercih edebilir. Sadesini kuru meyvelerle daha fresh bir hale getirebilirsiniz.

Tatildeyken hücrelerimiz de yenilenmeye devam etsin istiyorsak beyaz çay çeşitlerini tercih edebiliriz. Sindirim sistemine de olumlu yönde destek olan beyaz çayın farklı çeşitleriyle tatilde de çay keyfine devam edebiliriz. Akşam yemeğinden sonra rahatlıkla içebilir, içine koyacağımız melissa yaprakları ile hareketli geçen bir günün ardından kendimizi rahatlatarak daha verimli bir uyku saati yaşayabiliriz. Tatil günlerinde bir sonraki güne de enerjik uyanabilmek için güzel bir uyku çok önemli.

Yeşili ve farklı doğası bol bir yere tatile gidiyorsak ve biraz da alerjik bir bünyemiz varsa, kesinlikle Rooibos çayımızı almayı unutmayalım. Vitamin ve antioksidan oranı çok yüksek olan Rooibos çayının başka bir harika özelliği de antihistaminik özelliği ile alerji döneminde çok faydalı olmasıdır. Hiç kafein içermediği için çocuklarımıza da özellikle soğuk olarak hem sağlıklı hem lezzetli bir içecek seçeceği olabilir. Sıcak demledikten sonra buzla soğutup hatta içine meyve parçaları da koyarak hazırlamak gayet kolaydır.

Hem hazırlaması kolay hem de valizde en az yer kaplayan eşya olarak içmeyi sevdiğiniz çayları yanınızdan eksik etmeyeceğiniz harika tatiller diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder